top of page

Kreativitet og kundalini i hverdagen

I går aftes syede jeg nye øjenpuder til yogasalen … regnen silede ned i mørket, og jeg nød den stille syssel og synet af smukke puder, der voksede på bordet. Jeg kunne have fladet ud foran fjernsynet eller suset på internettet - hvilket sker med jævne mellemrum, men jeg valgte fordybelsen i farver, dufte og former. Fyldet blev af orange linser og lavendel … måske lidt fjollet med de orange linser, der jo ikke kan ses af nogen, men jeg elsker tanken om, at der er en lille skjult farveeksplosion på vores lukkede øjne, når vi ligger i dyb afspænding. Et lille skjult depot af skønhed, der kun kan ses med det indre øje.


Præcis som det vi har i os: vores medfødte kreativitet, vores medfødte energi.


Kreativitet og energi er ikke noget, vi kan tage frem og se på, som en finger eller en fod. Det er subtil energi. Men vi føler den uden at tænke over den, når den er i flow - og lider når den ikke er. Nogle gange bobler vi bare af energi og livsglæde og får lyst til at vælte verden, sætte gang i nye projekter på arbejdet, plante nøddehegn eller male loftet gult - livet føles let og dejligt og intet er for svært. Andre gange er vi så flade, at selv opgaven med at skulle vælge en film eller lave et måltid mad er uoverstigelig - og livet føles gråt og meningsløst.


Sådan er livet, det går op og ned - der er dage, hvor verden stråler, og der er dage, hvor den er bleg og grå. Som Karen Blixens far sagde foran familiens solur: "Intet lys uden skygge".


Det er jeg helt med på - men jeg ved også, at jeg så langt foretrækker de lyse timer, og at jeg gør, hvad jeg kan for at få lyset til at skinne i hverdagen og sikre adgangen til det lille indre depot af kreativitet og energi, vi har i os.


Min trofaste følgesvend og hjælper i dette hverdagens lysarbejde er Kundalini Yoga og meditation. I Kundalini Yogaen arbejder vi systematisk og nænsomt med at frisætte vores kreativitet eller indre energi gennem dynamiske kropsbevægelser, åndedrætsteknikker, meditation og lyd - og selv ganske lidt yoga hver dag gør en kæmpe forskel for, om jeg ender i sofaen og sukker eller spiser af verdens skønhed.


Sat nam

Karen Louise

Øjenpuder med lavendel ... og røde linser og godt med kundalini :).

Opskrift på øjenpuder:

2 stykker stof på 12 x 24 cm i bomuld til den indre pose

1 aflangt stykke stof på 12 x 60 cm smukt bomulds- eller hørstof til den ydre pose

350 g linser eller skaller af korn

Lavendel


1. Sy den indre pose sammen, så den danner et rektangel på ca 11x23 - vent med at sy den ene ende.

2. Fyld posen med linser og lavendel og lidt af dit indre lys - sy posen sammen :)!.

3. Sy den ydre pose som et mini pudebetræk, hvor du kan få linselavendelposen ind og ud, så betrækket kan vaskes.

4. Lav skøn kundalini yoga, meditation og slut af med en lang afspænding med din øjenpude, der dufter af lavendel, og nyd den indre skønhed i dig og din øjenpude :).

2.072 visninger2 kommentarer

2 Comments


Pia Vodstrup Bredahl
Pia Vodstrup Bredahl
Sep 14, 2018

Elsker kreativitet❤️Og fordybelse ❤️


Like

Pia Vodstrup Bredahl
Pia Vodstrup Bredahl
Sep 14, 2018

Fantastisk Karen Louise....jeg har også lige været igang med at lave øjenposer....fuldstændig opslugt....af det ....det gav ro i sjælen....glæder mig så meget til på tirsdag❤️Sat nam

Like
bottom of page