top of page

Jorden kalder, er du her? Om grounding, svampe og yoga i hverdagen.

Der er få ting, der grounder mig så meget som en tur i skoven! På med vamsen og gummirøjserne og ud over Oldtidshøjene og ned i Dover Skov - og for hvert skridt, for hvert åndedrag, der fylder mine lunger, lander jeg længere og længere nede i kroppen og bekymringerne skrumper og lander i lommen som små runkne kastanjer. Jorden kalder!


Lige nu bugner skovene af svampe. Kantarellerne er her endnu. Rørhattene vælter op. Og så snart jeg når skovbrynet, så rykker min stenalderkvinde på sig, og jeg føler det stærkeste kald efter at finde, plukke, samle og tørre svampe til vinteren. I dyb koncentration og med vågen opmærksomhed mod jorden futter jeg rundt med øjnene rettet mod skovbunden, og fokuserer kun på SVAMPEN. Og lykken og roen er næsten fuldkommen, når jeg står med kurven bugnende af Karl Johaner, røde kinder og fuldstændigt tomt hoved.


Jeg føler mig groundet - med fødderne solidt placeret i jorden. Sikker. Parat til at kikke på kastanjerne i lommen med ny energi :)! I stand til at acceptere tingene som de er - være i dem.


Ligheden med yoga og meditation er slående. Formålet med yoga er at få krop og sind til at være forbundne, så du føler dig tilstede i verden og i din egen krop - lige her, lige nu.


En skovtur er for mig en form for yoga og meditationspraksis i sin helt egen vidunderlige ret, hvor kroppen åbner sig, sanserne fokuseres og sindet stilnes - og jeg lander i min egen krop. Og det er en god introduktion til, hvad effekten af yoga kan være.


Jorden kalder! Og deler gerne ud af sine gaver til krop og sjæl, hvis bare vi gider lytte og tage imod.


Så for søren - gå tur! Lav yoga! Hold jordforbindelsen :)!


Skulle du have lyst til at prøve lidt yoga eller meditation med eller uden en tur i skoven - så kan du prøve følgende superenkle og groundende øvelse:


Ryg flex


1. Sid i let skrædderstilling

2. Hold på dine ankler med begge hænder og tag en dyb indånding

3. Flex rygraden fremad og løft brystet op

4. På en udånding flex rygraden bagud

5. Hold dit hoved lige, mens du laver øvelsen, så det ikke 'flopper' rundt og belaster rygraden

6. Gentag bevægelsen 108 gange eller omkring 3 minutter.

7. Sid helt stille bagefter og mærk din energi og dine rødder.


115 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page