top of page

ons. 16. nov.

|

Skibstedgaard, Bakkehuset

Raku og yoga - 3 dages kursus

På kurset får du mulighed for at afprøve den japanske måde at brænde keramik på - raku. Du vil få en indføring i grundlæggende formgivningsteknikker, dekorering og glasering, og vi afrunder med at Raku-brænde dine egne leremner, som du får med hjem efter kurset. Kurset løber over 3 hele dage.

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Raku og yoga - 3 dages kursus
Raku og yoga - 3 dages kursus

Tid og sted

16. nov. 2022, 10.00 – 26. nov. 2022, 16.00

Skibstedgaard, Bakkehuset, Kammersgårdsvej 26, 7760 Hurup Thy, Denmark

Om eventet

På kurset får du mulighed for at afprøve den japanske måde at brænde keramik på - raku.

Du vil også få en indføring i grundlæggende formgivningsteknikker og glasering, og vi afrunder med at Raku-brænde leremnerne. Raku-brænding er brændingsform, der bringer dig meget tæt på processen. Vi er udenfor, vi mærker varmen fra ilden, og vi er i tæt kontakt med processen – en skøn oplevelse i sig selv. Og efter kurset vil du have glæden ved at kunne tage din egen smukke keramik med hjem.

Arbejdet med ler og formgivning af ler er aktiviteter, der kræver en stor grad af nærvær og også lidt fysik. Derfor har vi valgt, at der i løbet af kurset er mulighed for at komme helt ned i kroppen gennem yoga, så du kan komme ud af hovedet og ned i kroppen, så du kan frisætte dit kreative potentiale på bedste vis.

Selve kurset afholdes i et meget naturskønt og fredeligt område – i Thy midt i naturen.

Program

Dag 1- onsdag d. 16. november, 10.30-17.00 Introduktion til formgivning

10.30-13.30: Introduktion til modellering. Demonstration af forskellige modelleringsteknikker, pladeteknik og pølseteknik. V. Jane. 13.30-15.00: Frokost og pause: Dejlig nærende frokost efterfulgt af afspænding med gong eller mulighed for vandring i området. V. Karen Louise. 15-17.00 Eftermiddag: Kvætsnig, hvor du trykker leret ned i en form. Der vil være forskellige gipsforme, der kan bruges til kvætsnig, og du må også gerne medbringe dine egne. V. Jane.

Om aftenen kan du enten køre hjem, eller du kan overnatte på Skibstedgaard. Der er adgang til workshopområdet, så du kan fortsætte din formgivning om aftenen, hvis du ikke har fået nok om dagen.

DAG 2 – torsdag d. 17. november, 9-16.00 Introduktion til dekoration og klargøring til forglødning

9-10.00 Mulighed for morgenyoga, v. Karen Louise 10-13: Introduktion til dekorationsteknikker. Vi dekorerer vores emner, v. Jane. 13-14: Frokost / pause. Kl. 14-16: Dekoration og klargøring til forglødning af dine ting, v. Jane.

Jane forgløder leremnerne i keramikovn inden dag 3.

DAG 3 - lørdag d. 26. november, 9-16 Raku-brænding

9-10.00: Mulighed for morgenyoga, v. Karen Louise

10-12: Vi glaserer/dekorerer de forglødede leremner. Jane viser forskellige teknikker. Der arbejdes med en række forskellige rakuglasurer – se billede.

Ovnen tændes - og den første prøvebrænding sættes igang.

12-13: Frokost

13-16 Raku-brænding. En brænding foregår i en olietønde, som er foret med keramisk filt. Når glasuren er brændt tager Jane emnerne (der kan være ca. 6-7 ad gangen) op og lægger dem i en zinkbalje med savsmuld. Her bliver det så dit job at kaste savsmuld på, som farver krakeleringerne sorte, og hvor der måske kommer en effekt med kobber. Brændingstiden er højst 30 minutter og liggetiden i savsmuld ca. 10-15 min, og dernæst bliver kreamikemnerne kølet ned med vand i et par minutter.

En Raku-brænding er lidt ’ude af kontrol’, hvad angår farverne, og man ved aldrig helt, hvad der kan ske med farverne, men det er præcis det, der gør det så levende og spændende.

Hvad koster det?

Prisen for hele kurset er 1.950,- kr. Prisen er inklusive frokost med vintersalater, brød og suppe. Derudover er der adgang til frugt, te, probiotiske drikke, og hvad vi nu ellers finder på i løbet af kurset. Det meste af maden er hjemmelavet og de fleste råvarer lokale.

Stentøjsler (hvid, rød, lava etc.) og glasur tilkøbes. Der er ikke nogen begrænsning på, hvor mange emner, du må lave, men de fleste skal forvente et forbrug af ler og glasur, der løber op på mellem 200 og 300 kr.

Hvor foregår det?

Kurset afholdes i Thy ved Limfjorden på Skibstedgaard, der ligger meget naturskønt i et Natura 2000 område lige ved skov, hede og fjord. Selve undervisningen afholdes i Bakkehuset, der er Skibstedgaards hyggelige kursushus, der ligger med dejlig udsigt over fjord og bredning. I kursushuset er der dejlige lyse, store kursusrum og en kæmpe terrasse og beskyttet gårdrum, hvor vi kan trække ud, hvis decembervejret tillader det. I kursushuset har du også adgang til en drejeskive, hvis du har lyst til at prøve at dreje, mens du er her.

Hvis du vil overnatte, så koster det 250 kr. for et delt dobbeltværelse / 350 for enkeltværelse. Alle værelser er rummelige og individuelt indrettede. Linned kan medbringes eller lejes for 100,- Morgenmad kan bestilles for 85 kr.

Hvad består forplejningen af? Maden på Skibstedgaard er hjemmelavet med fokus på lokale årstidsbestemte råvarer. Du må gerne angive, hvis du er vegetar/veganer/ har allergier ved tilmelding.

Dine undervisere

Jane Klostergaard er professionel kunsthåndværker med mangeårig undervisningserfaring, og hun har eget værksted på Djursland. Læs mere om Jane på www.janeklostergaard.dk

Karen Louise Erichsen er yogalærer. Læs mere om Karen Louise på www.skibstedyoga.dk. Hun driver derudover Skibstedgaard, hvor kurset afholdes. Læs mere på www.skibstedgaard.dk.

Tilmeld dig på klostergaardjane@gmail.com eller på karenlouise@skibstedgaard.dk. Betaling her på siden, kontant eller på mobilpay 28623831 / 24974798.

Har du spørgsmål, så kontakt os på mail eller telefon 2862 3831(Jane) eller 24974798 (Karen Louise)

Billetter

 • Raku og yoga i Thy - 3 dage

  3-dagskursus i RAKU og Yoga, 16-17. november + 26. november 2022.

  1.950,00 kr.
  Salg slut
 • Raku og yoga med overnatning

  Raku og yoga 16-17. november + brænding 26. november. Inklusive en overnatning og morgenmad natten mellem 16 og 17. november eller natten til d. 26. november samt morgenmad

  2.350,00 kr.
  Salg slut

Total

0,00 kr.

Del dette event

bottom of page