top of page

ons. 26. aug.

|

Skibstedgaard

Raku og yoga

På kurset får du mulighed for at afprøve den japanske måde at brænde keramik på - raku. Du vil få en indføring i grundlæggende formgivningsteknikker, dekorering og glasering, og vi afrunder med at Raku-brænde dine egne leremner, som du får med hjem efter kurset.

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Raku og yoga
Raku og yoga

Tid og sted

26. aug. 2020, 10.00 – 29. aug. 2020, 17.00

Skibstedgaard, Kammersgårdsvej 30, 7760 Hurup Thy, Denmark

Om eventet

På kurset får du mulighed for at afprøve den japanske måde at brænde keramik på - raku.

Du vil også få en indføring i grundlæggende formgivningsteknikker og glasering, og vi afrunder med at Raku-brænde leremnerne. Raku-brænding er brændingsform, der bringer dig meget tæt på processen. Vi er udenfor, vi mærker varmen fra ilden, og vi er i tæt kontakt med processen – en skøn oplevelse i sig selv. Og efter kurset vil du have glæden ved at kunne tage din egen smukke keramik med hjem.

Arbejdet med ler og formgivning af ler er aktiviteter, der kræver en stor grad af nærvær og også lidt fysik. Derfor har vi valgt, at der i løbet af kurset er mulighed for at komme helt ned i kroppen gennem meditations-vandring og yoga, så du kan komme ud af hovedet og ned i kroppen, så du kan frisætte dit kreative potentiale på bedste vis.

Selve kurset afholdes i et meget naturskønt og fredeligt område – i Thy midt i naturen.

Program

Dag 1- tirsdag eftermiddag d. 25. august kl. 16-22 introduktion til formgivning

16.00-17.00: Yoga - kom ned i gear, ud af hovedet og ind i kroppen. Let yoga, hvor alle kan være med. 

17-22: Introduktion til modellering. Demonstration af forskellige modelleringsteknikker, pladeteknik, pølseteknik og kvætsnig, hvor du trykker leret ned i en form. Der vil være forskellige gipsforme, der kan bruges til kvætsnig, og du må også gerne medbringe dine egne. V. Jane.

Om aftenen kan du enten køre hjem, eller du kan overnatte på Skibstedgaard. Der er adgang til workshopområdet, så du kan fortsætte din formgivning hele næste dag, inden andel af kurset begynder. .

DAG 2 – onsdag eftermidag d. 26. 16-21.00 Introduktion til dekoration og klargøring til forglødning

16-17.00: Yoga - kom ned i gear, ud af hovedet og ind i kroppen. Let yoga, hvor alle kan være med.

17-21.00: Introduktion til dekorationsteknikker. Vi dekorerer vores emner. Dekoration og klargøring til forglødning af dine ting, v. Jane. Jane forgløder leremnerne i keramikovn inden brændingen i weekenden. 

Dag 3 - lørdag d. 29. august, 10-16 Raku-brænding

10-12: Vi glaserer/dekorerer de forglødede leremner. Jane viser forskellige teknikker. Der arbejdes med en række forskellige rakuglasurer – se billede.

Ovnen tændes - og den første prøvebrænding sættes igang.

12-13: Frokost

13-16 Raku-brænding. En brænding foregår i en olietønde, som er foret med keramisk filt. Når glasuren er brændt tager Jane emnerne (der kan være ca. 6-7 ad gangen) op og lægger dem i en zinkbalje med savsmuld. Her bliver det så dit job at kaste savsmuld på, som farver krakeleringerne sorte, og hvor der måske kommer en effekt med kobber. Brændingstiden er højst 30 minutter og liggetiden i savsmuld ca. 10-15 min, og dernæst bliver kreamikemnerne kølet ned med vand i et par minutter.

En Raku-brænding er lidt ’ude af kontrol’, hvad angår farverne, og man ved aldrig helt, hvad der kan ske med farverne, men det er præcis det, der gør det så levende og spændende.

Hvad koster det?

Prisen for hele kurset er 1.350 kr. Prisen er inklusive let frokost på brændingsdagen. Derudover er der adgang til frugt og te, og hvad vi nu ellers finder på i løbet af kurset. Det meste af maden er hjemmelavet og de fleste råvarer lokalt producerede.

Stentøjsler (hvid, rød, lava etc.) og glasur tilkøbes. Der er ikke nogen begrænsning på, hvor mange emner, du må lave, men de fleste skal forvente et forbrug af ler og glasur, der løber op på mellem 200 og 300 kr.

Hvor foregår det?

Kurset afholdes i Thy ved Limfjorden på Skibstedgaard, der ligger meget naturskønt i et Natura 2000 område lige ved skov, hede og fjord. Selve undervisningen afholdes i Bakkehuset, der er Skibstedgaards hyggelige kursushus, der ligger med dejlig udsigt over fjord og bredning. I kursushuset er der dejlige lyse, store kursusrum og en kæmpe terrasse og beskyttet gårdrum, hvor vi kan sidde, hvis vejret tillader det. Her har du også adgang til en drejeskive, hvis du har lyst til at prøve at dreje, mens du er her.

Hvis du vil overnatte mellem tirsdag og onsdag, så koster det 250 kr. for et delt dobbeltværelse / 350 for enkeltværelse. Alle værelser er rummelige og individuelt indrettede. Linned kan medbringes eller lejes for 75,- Morgenmad kan bestilles for 75 kr.

Hvad består forplejningen af? Maden på Skibstedgaard er hjemmelavet med fokus på lokale årstidsbestemte råvarer. Du må gerne angive, hvis du er vegetar/veganer/ har allergier ved tilmelding.

Dine undervisere

Jane Klostergaard er professionel kunsthåndværker med mangeårig undervisningserfaring, og hun har eget værksted på Djursland. Læs mere om Jane på www.janeklostergaard.dk

Karen Louise Erichsen er yogalærer. Læs mere om Karen Louise på www.skibstedyoga.dk. Hun driver derudover Skibstedgaard, hvor kurset afholdes. Læs mere på www.skibstedgaard.dk.

COVID-19

Kurset er tilrettelagt, så vi kan overholde sundhedsmyndighedernes anbefalinger på nuværende tidspunkt. Derudover er stedet, hvor kurset afholdes meget rummeligt og med gode uderum, så vi sagtens kan opretholde social afstand, mens vi er her.

Derudover sørger vi naturligvis for rigeligt med håndsprit og lignede .

Hvis sundhedsmyndighederne atter skærper kravene på en måde, som vi ikke kan imødekomme her, så aflyser vi kurset – og du får dine penge fuldt retur.

Tilmeld dig på klostergaardjane@gmail.com eller på karenlouise@skibstedgaard.dk. Betaling kontant eller på mobilpay 24974798.

Har du spørgsmål, så kontakt os på mail eller telefon 2862 3831(Jane) eller 24974798 (Karen Louise)

Billetter

  • Raku og yoga i Thy

    3-dagskursus i RAKU og Yoga, 25-26 + 29.august 2020.

    1.350,00 kr.
    Salg slut

Total

0,00 kr.

Del dette event

bottom of page